Privacyverklaring
Bridgeboetiek
Webshop Bridgeboetiek
Jeugdbridge België
Korte voorstelling VBL
Vlaamse Bridge Liga VZW (VBL)


Onze liga vertegenwoordigt de georganiseerde bridgers in Vlaanderen.

De VBL verenigt ongeveer 125 bridgeclubs verspreid over heel Vlaanderen met in totaal zowat 5.400 actieve bridgespelers.

Elders op onze website kan je een overzicht vinden van de vele diensten die we aanbieden aan clubs en spelers.

De VBL is de Vlaamse vleugel van de Belgische Bridge Federatie (BBF).

De BBF is op haar beurt lid van de European Bridge League (EBL) die voornamelijk instaat voor de Europese Kampioenschappen.

De EBL vertegenwoordigt dan weer de Europese zone in de World Bridge Federation (WBF) die er toezicht op houdt dat de spelregels wereldwijd identiek zijn en die uiteraard de wereld-kampioenschappen organiseert.

Bridge werd als sport erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maar staat zoals vele andere sporten niet op het programma van de spelen. Daardoor is de WBF samen met vele andere sporten lid van de Association of Recognized IOC International Sports Federations (ARISF).

Jammer genoeg is bridge in Vlaanderen niet erkend als sport door het BLOSO, net zo min als de andere denksporten (schaken en dammen).

Je vindt op onze website meer informatie over het enige kaartspel dat wereldwijd op een identieke manier gespeeld wordt: bridge.

Wil je onze denksport leren kennen, neem dan contact op met ons: info@vbl.be of telefoon 03.286 07 58. Wil je leren bridge spelen en een lessenreeks voor beginners volgen, dan vind je alle informatie op de pagina startcursussen. De meeste lessen starten in september (de lijst met cursussen wordt voortdurend aangevuld).♥ ♦
♥ ♦